Øl-sortiment

Øl-sortiment 

Øl der udvikles og brygges på Grauballe Bryghus, er øl vi selv kan lide at drikke

Øl der udvikles og brygges på Grauballe Bryghus, er øl vi selv kan lide at drikke

G-KRAFT STUDIO 

Må G-KRAFTen være med dig
G-KRAFT STUDIO er Grauballe Bryghus’ serie af moderne øl og navnet på vores fiktive filmselskab. Med stor kærlighed til både øl og film skabes, med hjælp fra kunstig intellligens, små fortryllende glimt af fiktive øl-film fra fortiden, inspireret af de klassiske filmperler.

Moderne øl fra Midtjylland
G-KRAFT STUDIO
accelererer Gauballe Bryghus’ fokus på moderne craft beer. Med de nye øl præsenterer vi vores udgave af moderne øl, der alle er rodfæstet i vores hovedingredienser: Dygtigt håndværk, kvalitetsråvarer og det silkebløde vand vi er beriget med. Det er formelen, der skaber G-KRAFT.

En ølraket med påvirkningskraft
I logoet til G-KRAFT STUDIO ser nogle en rumraket på vej mod det uendelige øl-univers. Andre har måske ølbrillerne på og ser en øltank fyldt med det bedste mikrobryggede øl. Selv ser vi en ølraket der skaber G-kraft. For vores øltanke er fyldt med fremragende øl, klar til at skabe nye minder, og vores fiktive film prikker til vores nysgerrighed og drømmen om de eventyr der venter.

G-KRAFT STUDIO præsenterer…

Mor brygger øllet

G-KRAFT STUDIO Berliner Weisse med skovbær

Mor brygger øllet er den ene af de to første øl i øl-serien G-KRAFT STUDIO fra Grauballe Bryghus. En Berliner Weisse med en flot duft og smag af skovens bær. Vi har nemlig tilsat saft fra brombær, solbær, hindbær, jordbær og ribs. 

Alk. 3,5% vol. 44 cl.

Mor brygger øllet er en frisk og syrlig øl, hvor skovbærene sætter deres tydelige aftryk i øllets røde farve, og hvor den umiskendelige duft og smag af bær leder tankerne hen på dansk sommer. Den egner sig perfekt som tørstslukker, som aperitif og velkomstdrink

Filmresumé
Mor og far vinder et gammelt bryggeri i klasselotteriet og tror, de har scoret kassen – og en lind strøm af gylden øl. Men de opdager snart, at de er landet i en sand farce! Banken er efter dem, og de lokale i byen ser ikke med milde øjne på folk udefra. Med komiske forviklinger og bær fra den lokale skov tager parret kampen op og prøver at samle lokalbefolkningen og redde det gamle bryggeri. Hop med ombord i sommerens sjoveste ølfilm!

Mor brygger øllet er en festlig fejring af de danske lystspil fra 1960’erne.

Køb på webshoppen nu

Sidste omgang på Space Bar

G-KRAFT STUDIO Hazy IPA

Sidste omgang på Space Bar er den ene af de to første øl i øl-serien G-KRAFT STUDIO fra Grauballe Bryghus. En cremet og fyldig Hazy IPA, tørhumlet i rå mængder, med Galaxy, Mosaic og Sabro humle.

Alk. 6,5% vol. 44 cl.

I glasset ligner den nærmest juice, og i duften er det tropiske noter, som ananas og passionsfrugt, der sætter retningen. En veldrejet og umanerligt saftig India Pale Ale. 

Filmresumé
Jack og Jill driver den populære Space Bar på ISS-7 i kredsløb om Jorden. Livet er fyldt med farverige karakterer og eventyrlystne rumrejsende, men alt ændres dog, da en flåde af reptil-lignende rumvæsner dukker op og kræver alt øl på rumstationen som betaling for at undgå en invasion. Jack og Jill må nu samle et umage hold af excentriske rumrejsende for at narre rumvæsnerne og redde Jorden.

Med Sidste omgang på Space Bar hylder vi 80’ernes eventyr- og Sci-Fi-film.

køb på webshoppen nu

Øvrigt sortiment

Økologiske Øl

Søhøjlandets frokostøl er en gylden bryg med ikke nær så mange procenter i som vores andre specialøl. Den har en let og rund

Alk. 2,6% vol. 30 IBU. 50 cl.

Den har en let og rund maltkrop og en humlesmag, der bygger på både klassiske og moderne humler, herunder Goldings og Mosaic. Nyder du Søhøjlandets frokostøl kold vil du opleve, at den har en smag og humlearoma, der hører meget stærkere øl til.

Morgendug fik sit navn efter en række prøvesmagninger, hvor en  smagsdommer udtalte, at den blide men samtidig bitre smag gav mindelser om gåturen gennem græsset en kølig morgen i bare tæer. Deraf navnet Morgendug.

Alk. 5,6% vol. 35 IBU. 50 cl.

Morgendug er en klassisk pale ale brygget på lyse malte. Humlen giver i kombination med de lyse malte en velafbalanceret bitterhed. Morgendug blev placeret som den bedste pale ale i en smagning af pale ales
og india pale ales i gastro-magasinet smag&behag november 2011.

Røde Kristian er brygget med karamelmalte og med mere karakter end traditionelle irske ales. Single-hopped med First Gold humle – en frisk og harmonisk humle med svag citrus karakter. Brygget siden 2004.

Alk. 5,6% vol. 27 IBU. 50 cl.

Røde Kristian er historien om en lokal drukmås fra Grauballe, der i slutningen af 1800-tallet forsvandt på en gåtur fra Svostrup Kro til Silkeborg. Ved udgravningen af Grauballemanden i 1952 troede mange i lokalområdet i flere år efter, at det var Røde Kristian og ikke et 2000 år gammelt lig. Begge var rødhårede. Farven og smagen giver tanker om denne historie, der er dybt forankret i området omkring Grauballe Bryghus.

Smagen i denne øl gav brygmesteren minder om en herlig efterårs-aften i det sydvestlige Danmark, hvor turen var gået ud til Tønder-marsken for at se de mange stære på træk – Sort Sol. Deraf navnet på øllen.

Alk. 6,5% vol. 30 IBU. 50 cl.

Sort Sol er en velafrundet stout med en sødlig smag af mørke malte. Bitterhed og kaffesmag fra de mørke malte er velafbalanceret. I 2011 blev øllen bedst-i-test” i gastromagasinet smag&behag.

På en sommerdag med duften af nyslået græs, lækker mad og godt selskab, kan du nyde vores lækre Hvedeøl

Alk. 4,7% vol. 32 IBU. 50 cl.

Grauballe Hvede har en
dejlig duft af frugt, kløver, lidt banan og karamel. Alting noget, der gør din mave glad sammen med et dejligt måltid mad. Smagen er frisk med neddæmpet Humle. En venlig tørstslukker til venlige mennesker.

Signaturøl

Den er brygget med Styrian humle og gæret med belgisk klostergær. Hvedemalt giver blødhed og kompleksitet. Remstrup Å er navnet på den del af Gudenåen  der løber fra Brassø til Silkeborg.

Alk. 5,9% vol. 25 IBU 50 cl.

De belgiske klosterbryggerier brygger blonde til deres cafeer for at kunne tilbyde gæsterne en venlig øl, der er egnet som aperitif og som ledsager til mad. Remstrup Blonde har fået al den tid er er nødvendig for at skabe en sådan øl.

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med Hjejlen? Måske har du ikke? Uanset hvad er navnet lokalt og kommer fra verdensældste hjuldamper i drift, som sejler her i Silkeborg.

Alk. 5,7% vol. 29 IBU. 50 cl.

Derfor er Hjejlen brygget som en klassisk ale efter bedste overbevisning om, hvordan øllene blev brygget for 150 år siden.

Udviklet i samarbejde med en flok jægere, der ønskede en smagsoplevelse, der passer til stemningen i Jagthytten om aftenen eller til frokost efter en tur på jagt.

Alk. 5,6% vol. 29 IBU. 50 cl.

Mørkegylden med en fyldig smag og en afdæmpet frisk aroma, der kommer fra de to typer humle, Saaz og Cascade.

Du kan næsten høre det på navnet, Orange Blossom, som har en smag af appelsin og honning, der kommer fra honningen Orange Leatherwood. 

Alk. 6,3% vol. 30 IBU. 50 cl.

Du får i denne øl en meget frisk øl, der står godt til ostebordet, til marinering af andebryst eller bare når du har brug for en hyggestund. Til at give Orange Blossom en dejlig, lækker smag har vi tilføjet First Gold, Saaz og Cascade som de tre humler.

I Honey Gold er anvendt lyse malte sammen med Leatherwood honning fra Tasmanien. Leatherwood honning er en af de mest aromatiske og blomstrede honninger, hvormedden som smagsgiver er med til at give
Honey Gold en dejlig afrundet smag og aroma.

Alk. 7% vol. 28 IBU 50 cl.

Øllen blev udviklet i anledning af kronprinseparrets bryllup i 2004, hvor øllen ved ølfestivalen samme år i konkurrence med 23 danske og udenlandske øl blev valgt som den bedste øl – og dermed blev leveret til Hoffet i forbindelse med brylluppet.

Mørk Mosebryg er den første øl, der blev brygget på Grauballe Bryghus i 2002. Prøv den, mens I snakker om gode minder, og lad øllen tage dig tilbage til de gamle dage.

Alk. 5,6% vol. 32 IBU. 50 cl.

Mørk Mosebryg er en scottish ale med en mild og frisk karakter af humle (single hopped med First Gold). Derudover indeholder den en strejf af røget malt, som giver øllet kant og karakter.

Nørrebryg har været brygget siden 2004 og er en IPA (India Pale Ale) med relativt lav bitterhed for øltypen.

Alk. 6,2% vol. 57 IBU. 50 cl.

Du får her en øl, der smager rent og nærmest forfriskende. Vi har tilføjet humlerne Pilgrim, First G. og cascade, der tilfører øllen en frisk aroma af blomster, bær og citrus. Vi anbefaler den til krydrede retter og en god snak.

Brygmester Torsten Frank, søn af William Frank, værner om opskriften og sikrer en fortsat smagsoplevelse. IPA = Humle… meget humle. Mæskehumle, first run humle, kedelhumle, aromahumle. Masser af bitterenheder pakket ind i en lækker maltkrop.

Alk. 7,5% vol. 80 IBU. 50 cl.

Humlet med First Gold og Centennial-humle for at give en underliggende og alligevel karakteristisk humlesmag.
Ingredienser: Bygmalt, brygsukker og humle. Ufiltreret og upasteuriseret. Modnet på flaske med naturligt  bundfald af gær.

I 2008, helt præcist den 19. september, var der en specialøl, som hed Enebær Stout. Med sin duft af enebær og skovbund blev den kåret som nummer 2 i en oversigt over ”verdens 10 bedste øl” i Ekstra Bladet.

Alk. 6,0% vol. 29,8 IBU. 50 cl.

Den bedste måde at få øllens dejlige duft frem på er ved at slynge glasset med Enebær Stout let rundt og snuse duften ind. Duften af enebær og skovbund kommer fra humlerne First Gold, Saaz, Cascade og Styrian G.

Kulsort med en kraftig krop og masser af humle. Fortrinlig til alle aftenens og nattens gerninger. Kan deles.

Alk. 9,1% vol. 29,8 IBU. 50 cl.

Herlig imperial stout, toner af lakrids.

Sæson Øl

Børnefablen Peters Jul fortæller om barnets forventningsfulde verden op mod jul. Med denne juleøl kan man drømme sig tilbage i denne verden af ro og forventning.

Alk. 7,0% vol. 28 IBU. 50 cl.

En lækker og fyldig, men blød juleøl med mørkristede karamelmalte, og en
kompleks duft af malt, blomster og citrus. Peters Jul er en strong ale. Økologisk øl.

Mørk som julenatten, deraf navnet. Samtidig blød som julens konfekt. 

Alk. 7,3% vol. 30 IBU. 50 cl.

Chokolademalt, karamelmalt og den bløde saazer humle giver en lang og behagelig eftersmag. Nr. 4 på listen over 42 julebryg i smag&behag december 2012. Øllen er økologisk og kan drikkes i juletiden.

Munkens Juledrøm er brygget som en klassisk belgisk trappist øl med masser af julesmag uden anvendelse af krydderier. En mørkegylden stærk øl der matcher de bedste øl fra de belgiske trappistbryggerier.

Alk. 9,0% vol. 23 IBU. 50 cl.

Smagen af varmende dadler,
rosiner og grape er tydelig i denne fantastiske øl. Som navnet antyder anser vi dette som klostermunkenes favoritøl, når de gik og bryggede øl op mod jul.

Bedstefar drømmer om den gode tid, fra Grauballe. Med smag af karamel, svesker og krydderier.

Alk. 7,0% vol. 50 IBU. 50 cl.

Kommer på 50 cl flaske og sælges i specialbutikker.

En kraftig ale med afrundet smag af cognac og egetræ, perfekt til julemiddagen.

Alk. 7,8% vol. 40 IBU 50 cl.

Grauballe Bryghus udviklede I foråret 2020 et online koncept for ølsmagninger, hvor Carsten Berthelsen spillede en aktiv rolle som medvært. Under en af disse hyggelige smagninger udfordrede Carsten bryghuset til at brygge sin Peters Jul med ”et strejf af cognac”.

Grill, sommer og øl? Hvem er vild med den kombination – stort set alle vel. Så nyd din sommer på terrassen med en Grill øl fra Grauballe Bryghus.

Alk. 5,2% vol. 30,3 IBU. 50 cl.

Det er en lagerøl med en frisk smag af Saaz og Cascade humle. Dermed får du en klassisk og koncentreret smag, som giver en let drukket og fyldig øl.

Forårs Bock er en lys bock, som er lavet efter den tyske stilart Helles Bock. Det er en traditionel bayersk opskrift lavet med humletypen Hallertau Mandarina, der bidrager med friske noter af citrus og tropefrugt. Alk. 7,0% vol. 30 IBU. 50 cl.

Derudover er den lavet med
humletyperne H. Perle og H. Tradition. Den lyse øl har masser af maltsmag, sødme og styrke. Det er en dejlig frisk øl med en ren smag og masser af varme, som kan nydes hele foråret igennem. Generelt er vores Forårs Bock dog meget madvenlig og kan blandt andet nydes til et godt stykke lam med mynte-sauce.

Western series: Wanted!

Lone Ranger er en nyfortolkning af en klassisk øltype, som giver dig en stor og intens smagsoplevelse.

Alk. 6,8 % vol. 65 IBU. 50 cl.

En potent og kraftig rødgylden øl med rugmalt. Denne er tørhumlet med citra og sorache, som giver en duft af fyr og citrus.
Dette er en samarbejdsbryg mellem Grauballe Bryghus og Black Star, Austin, Texas.

 

Det vilde vesten var en tid, hvor Cowboys og Indianere dominerede på prærierne. Her red begge folkefærd rundt på heste, hvor indianernes heste blev fanget som vilde heste og derefter tæmmet.

Alk. 8,4% vol. 55 IBU. 50 cl.

Wild Horse er en imperial Stout med det hele. Ristet malte, havreristet byg
og lidt røgmalt. Ligesom vores House of Romanov giver den rige dosering af Columbus Humle en drømmeagtig totaloplevelse. Derudover er den brygget med humlen Cascade.

Crazy Apache er en vild indianer – deraf navnet. En øl med dyb bitterhed og en frisk aroma af fersken, citrus og fyr.

Alk. 6,9 % vol. 90 IBU. 50 cl.

Under kogning er der brugt 6 forskellige typer Humle: Chinook og Magnum
for at give bitterhed og smag. Citra, Cascade, Amarillo og parfumeret smag.

Indian Summer er en frisk rødlig øl med duft og smag af citrus og Campari.

Alk. 5,2% vol. 50 IBU. 50 cl.

Den er undergæret med sydtysk gær og brygget med lyse malte, Hibiscus blomst og en lille smule koriander for at understøtte den særlige smag og duft af Hibiscus. Humler, der er tilføjet, er N. Brewer, St. Golding og Hibiscus.

Buffalo Bill var en bisonjæger og en mesterskytte. Samtidig var han en
legende i forbindelse med dramaet om det “vilde vesten”, som denne serie af øl er inspireret af.

Alk. 9,3% vol. 70 IBU. 50 cl.

Med sine 9,3 % er Buffalo Bill en rigtig vildbasse. Med kombinationen af røde melanoidinmalte og masser af den komplekse Bramling Cross-humle giver det en anderledes Barley Wine.
Der er i denne øl fokus på malt, fylde og humlearoma. Helt sikkert en smagsprøve eller ti værd.

Med smagen og duften fra både røg- og whiskymalt kombineret med
modningen på roasted oakchips og kombination af humlerne Centenial og
Perle, kan du trygt læne dig tilbage og blive mindet om det vilde vesten,
samtidig med at du nyder denne øl.

Alk. 7,8% vol. 35 IBU. 50 cl.

Gunsmoak er udviklet af brygmester Flemming Linggaard.

Special aftapninger

Trænger du til en tur i drømmeland? House of Romanov indeholder en rig dosering af Columbus Humle, der, sammen med sødmen fra den tilsatte rom, giver en drømmeagtig rund oplevelse.

Alk. 9,0% vol. 55 IBU. 75 cl.

Denne Russian Imperial Stout mangler altså ingenting. Der er tilsat ristede malte, havre, ristet byg, røgmalt og en prisvindende
23-års Solera Rom.

Bon appetit.

Nyd den til en dessert, en kage, sammen med en kop kaffe, eller bare hel for sig selv.

Alk. 11,3% vol. 10 IBU 50 cl.

Grauballe Vintage Braggot er en ølbaseret mjød som vi har lagret i 5 år inden vi har tappet den på flaske. Resultatet er en herlig vinøs drik med en behagelig og blød mundfylde der varmer på vej ned gennem halsen.
Grauballe Vintage Braggot er brygget i 2015 og tappet i 2020.

FRI FRAGT VED KØB FOR MERE END 500 KR!
+
Cart Overview